Πως πέθαναν οι Θεοί του Ολύμπου;

Από τα γέλια, όταν άκουσαν κάποιον να ισχυρίζεται

ότι είναι ο ένας και μοναδικός θεός.

Νίτσε

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Μεγάλην εβδομάδα, πως θα σωθώμεν (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!)





Εγκόλπιον με οδηγίαι χρήσεως: πως θα σωθούμε;



 
 Το ιερόν λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος 
     Εφραίμ του Θαυματουργού. Ολοζώντανος!!! Βοήθεια μας.-

Tα αμαρτήματα μας είναι πολλά καί διάφορα, όλα όμως περιλαμβάνονται σε τούτα τα οκτώ: υπερηφάνεια, κενοδοξία, φιλαργυρία, πορνεία, οργή, γαστριμαργία, φθόνο και ακηδία. Αυτά λέγονται θανάσιμα, γιατί είναι οι κεφαλές, οι ρίζες και τα θεμέλια όλων των άλλων, και γιατί θανατώνουν την ψυχή μας.

Με τα οκτώ θανάσιμα αμαρτήματα, μας πολεμούν οι τρεις θανάσιμοι εχθροί μας, η σάρκα, ο κόσμος και ο διάβολος.

Η σάρκα μας ρίχνει στην πορνεία, τη γαστριμαργία και την ακηδία
Ο κόσμος μας τραβάει στη φιλαργυρία και στην ακόρεστη επιθυμία όλων γενικά των υλικών πραγμάτων.

Ο διάβολος μας εμπνέει την υπερηφάνεια, την κενοδοξία, την οργή και το φθόνο. Ο διάβολος, βέβαια, μας σπρώχνει σ’ όλες τις ανομίες, πιο πολύ όμως αγωνίζεται να μας ρίξει στην υπερηφάνεια, για να γίνουμε μιμητές και ακόλουθοί του.

Πέρα από τα θανάσιμα οκτώ αμαρτήματα, υπάρχουν και άλλα έξι εξίσου βαριά, που γεννιούνται απ’ αυτά. Δεν είναι όμως της ώρας. Άλλην φοράν.

Αποφεύγετε όλα τα παραπάνω και η πόρτα του Παράδεισου είναι ορθάνοικτη.

Και μην λησμονείτε ότι:

Ο Αυνανισμός είναι μεγαλύτερη Αμαρτίαν Μεγαλοβδόμαδαν!!! 

Αν δε, ο μη γένοιτο, μαλακισθείτε!! προσοχή μη και 
εκχύσετε επί της γης.

Διά του λόγου το αληθές παραθέτω και το σχετικό χωρίον εκ της Γενέσεως.

"εγένετο δε Ήρ πρωτότοκος Ιούδα πονηρός έναντι Κυρίου, και απέκτεινεν αυτόν ο Θεός. Είπε δε Ιούδας τώ Αυνάν. Είσελθε προς την γυναίκα του αδελφού σου και επιγάμβρευσαι αυτήν και ανάστησον σπέρμα τώ αδελφώ σου. Γνούς δε Αυνάν ότι ούκ αυτώ το σπέρμα, εγίνετο όταν εισήρχετο προς την γυναίκα του αδελφού αυτού, εξέχεεν επί την γήν του μη δούναι σπέρμα τώ αδελφώ αυτού. Πονηρόν δε εφάνη εναντίον του Θεού, ότι εποίησεν τούτο, και εθανάτωσε και τούτον". (Γεν. 38,7)

Όπερ μεθερμηνευόμενον, κατά τους εβδομήκοντα:


"και έκανε ο πρωτότοκος γιος του Ιούδα, ο Ηρ, πονηριά απέναντι στον Κύριο, και τον σκότωσε ο Θεός. Και είπε ο Ιούδας στον Αυνάν. Κάνε έρωτα με την γυναίκα του αδελφού σου και γκάστρωσε την για να αφήσεις απογόνους για τον αδελφό σου. Όμως ο Αυνάν σκέφτηκε ότι δεν θα ήταν δικοί του οι απόγονοι και όταν έκανε έρωτα με την γυναίκα του αδελφού του, εκσπερμάτωσε στην γη για να μην δώσει απογόνους στον αδελφό του. Και φάνηκε πονηρό στο Θεό αυτό που έκανε και τον σκότωσε και αυτόν".


Ήγουν, το αμάρτημα αυτού δεν ήταν η εκ της σαρκός πηγάζουσα ηδονή (καθώς εις άλλον χωρίον της Γενέσεως ο Κύριος επιτρέπει τη σαρκική ηδονή στη Σάρα, σύζυγο Αβραάμ, με τον Αιγύπτιο Φαραώ, κατόπιν αδείας του Κυρίου μας ασφαλώς. Ιδέ το Κεφ. ιβ' της Γενέσεως) αλλά η μη υπακοή εις το θέλημα Θεού και η έκχυση του σπέρματος επί της γης. Συνεπώς προκύπτει οτι ο αυνανισμός δεν είναι και μεγάλο αμάρτημα, εφόσον το σπέρμα δεν εκχύεται στη γη. 

Δράττομαι της ευκαιρίας να απευθύνω και κάποιες παραινέσεις προς τους ευσεβείς μαλακιζόμενους…

Όπως είδαμε ο Κύριος τιμώρησε σκληρά τον Αυνάν και θεώρησε μεγάλην αμαρτίαν την πράξιν του. Όθεν και προτείνομεν εις τους ευσεβείς μαλακιζόμενους να είναι προσεκτικοί και να  λαμβάνουν μέτρα προφύλαξις ώστε το σπέρμα τους να μη εκχύεται επί της γης. Συνεπώς οι ευσεβείς μαλακιζόμενοι οφείλουν να μη μαλακίζονται σε ανοιχτούς χώρους (πάρκα, λιβάδια, χωράφια) και σε οικίες με χωμάτινο έδαφος έτσι ώστε να αποφεύγεται κάθε πιθανότητα επαφής του σπέρματος με τη γη. Ομοίως και δια τις σύγχρονες τουαλέτες και οικίες, καθώς οι κεραμικές πλάκες και το μάρμαρο είναι υλικά που προέρχονται από την επιφάνεια της γης. Προτείνεται λοιπόν μόνον η μαλακία σε κλειστό δωμάτιο με πάτωμα ξύλινο ή εκ λινελαίου προκειμένου να αποφεύγεται το θανάσιμο αμάρτημα της επαφής του σπέρματος με την γη.

Βέβαια στην σημερινή εποχή κανείς δε μπορεί να γνωρίζει επακριβώς την προέλευση και την σύσταση των πατωμάτων, μπορεί ακόμη και ένα φαινομενικώς ξύλινο δάπεδο να περιέχει εις το εσωτερικό του αποξέσματα εδάφους ή άλλων υλικών προερχόμενων εξ αυτού. Δι αυτόν ακριβώς το λόγο μόνον η χρήση προφυλακτικού κατασκευασμένου από το τεχνητό συστατικό latex διασφαλίζει τον αναμάρτητον μαλακισμόν.

Όθεν και συνιστάται η χρήση προφυλακτικών από latex κατά τον μαλακισμόν (και ποτέ κατά την σεξουαλικήν επαφή) δια να αποφύγουμε οποιαδήποτε πιθανότητα επαφής του σπέρματος με την Γη.

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι αν την τινάζετε πάνω από τρεις φορές θεωρείτε μαλακισμός (μαλακία).

+
+
+
Αμήν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου