Πως πέθαναν οι Θεοί του Ολύμπου;

Από τα γέλια, όταν άκουσαν κάποιον να ισχυρίζεται

ότι είναι ο ένας και μοναδικός θεός.

Νίτσε

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Αχτίδα φωτός στο βάθος του τούνελ





Αλέξιος ο δραχμομάχος


Θάρρος μωρέ παλικάρια, αδέρφια μου βασανισμένα, κορίτσια ξεπαρθενεμένα, ώσπου να έρθει ο Μόσκοβος για να φέρει το σεφέρι, Μοριά και Ρούμελη. Σε λιγάκι θα βαρέσουν οι καμπάνες για την Ανάσταση, για την βελτίωση και την επανεκκίνηση της οικονομίας όπως μας το είπε και μας το δήλωσε ξεκάθαρα, σύντροφοι μου πληγωμένοι, ο πρωτοκαπετάνιος μας, και οι παρατρεχάμενοί του και η για πρώτη φθορά αριστερά τους! Κάντε υπομονή λεβέντες μου, αδέρφια και αδερφές – ενδεχομένως-, θυμηθείτε τον καλόγηρο, τον Παπαφλέσσα στο Μανιάκι, θυμηθείτε τον Κώστα, τον Πρέκα στο όχι και τον καλόγηρο Σαμουήλ στο Κούγκι, μνημονέψτε- τώρα που μας βρήκε η συμφορά με τα μνημόνια-  τους Βαλαωρίτη και Κατρούγκαλο και πάρτε τα πάνω σας. Δέκα και μια μείνανε! Κάντε κουράγιο μωρέ πατριώτες και έρχεται η Ανάσταση του γένους όπως το προφήτευσε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Νίκος ο Χατζηνικολίσκος. Θα τελειώσουν τα μνημονοβάσανα σας και θα αρχίσει η ανάπτυξη και η ανάκαμψη όπως το υποσχέθηκε κι ο άλλος, ο πρωτοκαπετάνιος, ο Δημήτριος, ο Κατακαημένος.
 
Λίγες μέρες λοιπόν απόμειναν ώσπου να έρθει το μεγάλο Σάββατο και να βγει η Γεροβασίλη, η Όλγα ντε με καπελάκι αλά πασιονάρια, στην ωραία πύλη του Μαξίμου και με φωνή βροντερή να απαγγείλει το Δεύτε, λάβετε φως συντρόφια! Επιτέλους κατανικήθηκε το σκοτάδι, η τρόικα το κουαρτέτο, τα Σκόπια το ΔΝΤ και οι δαίμονες του Schäuble, της Lagarde, των Βρυξελλών και του Βερολίνου! Τα μαρτύρια μας θα τελειώσουν καθώς θα ανατείλει της αυγής το πρώτο αστέρι, και το αναστάσιμο φως θα φέρει και την ανάσταση του γένους καθώς λέει και ο ποιητής. Ο ποιητής, ο Βάλντις Ντομπροβόσκαμε, τα πρόβατα εδώ παραπέρα, που προφήτεψε πως θα κλείσει η αξιολόγηση και θα έρθει η από μακρού αναμενόμενη ανάκαμψη ουχί με το Πάσχα των αιρετικών των καθολικών αλλά με το Πάσχα το έγκυρο και πραγματικό των ορθοδόξων που φέτος θα έρθει πρωτομαγιάτικα και θα μας βρει όλους στις παραλίες με τα μαγιό να τσουγκρίζουμε κόκκινα αυγά και να μασουλάμε κοκορέτσια κα οβελίες.

Εν κατακλείδι, τελειότητα!

Περιμένω μόνο να ακούσω τι θα λένε τότε όλοι εκείνοι οι Άπιστοι Θωμάδες που ισχυρίζονται, ακόμη και σήμερα, λίγο πριν το οριστικό σκίσιμο των μνημονίων και την διαρκή επικράτηση του Αγίου φωτός, ότι όλα αυτά είναι λαϊκισμός του χειρίστου είδους και ασύστολα ψεύδη και πως η ανάσταση και η ανάκαμψη και η επανεκκίνηση και η συμφωνία δεν θα πραγματοποιηθούν αλλά πάλι θα βαλτώσουνε στη στασιμότητα και στο τέναγος όπως και πέρσι. Καλή ώρα ή μάλλον κακή ώρα, αν ενθυμείσθε αδέρφια, που μάλλον ενθυμείσθε. Σα δεν ντρέπονται οι επήλυδες, τα μίσθαρνα όργανα των ξένων συμφερόντων, οι προσκυνημένοι ραγιάδες, οι αδερφοφάδες, Θεέ μου σχώρνα με!

Και τι θα πουν όταν ο λεβέντης μας, ο Αλέξιος, σαν Άη Γιώργης που σκότωσε το δράκο και σαν Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ή και Γεώργιος Μπαλάφας μπορώ να πω, ή καπετάν Μπαλαφούσκας, ιππεύοντας, δηλαδή καβάλα στο καλάμι του, θα εισέλθει κομπορρήμων μέσα στη Βουλή των Ελληναράδων με τη μαύρη βίβλο στο χέρι και θα την ανεμίζει ομπρός στα μάτια των προσκυνημένων και θα πει: Ναι ορέ, σας έλεγα την αλήθεια, το ξεσκίζω το μνημόνιο εδωνά, ομπροστά σας κιοτήδες, Αδώνιδες, πρακτορίσκοι και γιουσουφάκια του Σόιμπλε! Άμποτες (και Κοστέλο) Μητσοτάκη με το συμπάθιο και χρόνια μας πολλά!

ΥΓ. 1ον  Ως προς την αύξηση 24% στο ΦΠΑ, αυτός ορίστηκε συμβολικά ορέ γκιαούρηδες για να ανατραπεί ένας ακόμη αστικός θρύλος: Η λαϊκή επανάσταση του 1821 δεν ξεκίνησε την 25η Μαρτίου από τους κοτζαμπάσηδες και τους Δεσκοτάδες στην Άγια Λαύρα όπως θέλει το πολιτικο-κοινωνικό κατεστημένο αλλά στις 24 από τον αγωνιστή Κατρούγκαλο τον ακτήμονα και τον άριστο χειριστή της ελληνικής γλώσσας, τον Τσάκαλο, εκατομμυριούχο υπουργό της οικονομίας, στα κορφοβούνια στις λαγκαδιές και τα διάσελα, στα σύρραχα του Χίλτον.

ΥΓ 2ον Ως εδώ δεν μπορώ να συνεχίσω όμως τα αστειάκια. Το αδιέξοδο και το πρόβλημα της χώρας γίνεται κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο εφιαλτικό καθώς δεν διαφαίνεται η παραμικρή χαραμάδα φωτός από πουθενά. Λάθη αβλεψίες συμφέροντα και ψέματα τόσο εντός της χώρας όσο και από το εξωτερικό ιδεοληψίες και έμμονες ιδέες έχουν περιζώσει σαν θανατερός βρόγχος τη χώρα και την σπρώχνουν όλο και πιο κοντά στην καταστροφή στην απόλυτη παρακμή. Οι πρώην κνίτες ή καλοί πασόκοι ιθύνοντες τη χώρα ούτε ξέρουν ούτε μπορούν να αναστρέψουν το πνικτικό κλίμα της απόλυτης παραλυσίας και της ασφυξίας που περισφίγγει κάθε παραγωγικό τομέα της χώρας τη στιγμή μάλιστα που η πρώην τρόικα νυν θεσμοί και οι "συνέταιροι" στην πλήρη από συμφέροντα ευρωπαϊκή ένωση θεωρούν μεταρρυθμίσεις την επιβολή νέων δυσβάστακτων φόρων και την συνεχή αφαίμαξη για τα συνήθη φορολογικά υποζύγια, μισθωτούς και συνταξιούχους. Ξαναζούμε πάλι τις στιγμές του 2015 λες και δεν έχουμε απολύτως τίποτα μάθει από τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος εξαθλιώνοντας και καταστρέφοντας κυριολεκτικά τη μεσαία τάξη, τη σπονδυλική στήλη του τόπου και ξεπουλώντας πάνω στον έντρομο πανικό μας και τα τελευταία τιμαλφή του σπιτιού. Ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε μια κοινωνία τόσο αμέτοχη στη λήψη των αποφάσεων που την αφορούν, πιο παθητική, πιο εγκαταλελειμμένη. Η Εβδομάδα των Παθών, κοντολογίς, θα συνεχίζεται για πολύ τόπο μας και η Κυριακή της Ανάστασης δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

ΥΓ 3ον Και για κακή μας τύχη συντρόφια δεν ζει και ο Χριστόδουλος το φελέκι μου μέσα. Όλο και κάτι θα σκάρωνε, του είχα εμπιστοσύνη, για παράδειγμα μαζί με το θαύμα της αφής του αγίου φωτός μπορεί να μεσολαβούσε στον ύψιστο και για την αφή του φρονήματος των Ελλήνων μπας και ξεσηκωθούμε και τους πετάξουμε όλους στη θάλασσα…

Μη γελάτε αδέρφια εδώ που φτάσαμε ούτε ένα θαύμα δεν μας σώζει
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου