Πως πέθαναν οι Θεοί του Ολύμπου;

Από τα γέλια, όταν άκουσαν κάποιον να ισχυρίζεται

ότι είναι ο ένας και μοναδικός θεός.

Νίτσε

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Την Κυριακή ψηφίζουμε…

   


Επιτέλους ήρθε η ώρα της κρίσης. Τι ψηφίζουμε; Ως συνεπείς και λογικά όντα ψηφίζουμε αριστερά χωρίς πάντως να πιστεύουμε σε μαγικές ιδιότητες της αριστεράς.

Τουτέστιν πως ότι δηλώνει αριστερό είναι και το σωστό.

Απλώς μετά από τις νεοφιλελεύθερες λαίλαπες και τόση κρατική αναλγησία, νομίζω πως ιστορικά ήγγικεν και η ώρα της Αριστεράς.

Αλλά σύντροφοι να σας θυμίσω τη ρήση (νομίζω) της Έμμα Γκόλντμαν. ''Εάν με τις  εκλογές άλλαζαν τα πράγματα, τότε η άρχουσα τάξη θα τις χαρακτήριζε παράνομες''. Εύχομαι τα καλύτερα... ακόμα και στους αποκοιμισμένους στον καναπέ τους απέναντι από την Πρετεντέρεια τηλεόραση…

Μέρες πού ναι να μη ξεχνάμε και την μισαλλοδοξία.
μισαλλόδοξος, -η, -ο  = αυτός που μισεί όσους πιστεύουν σεδιαφορετικές από αυτόν (πολιτικές, ηθικές κ.λπ.) ιδέες.   [ΕΤΥΜ. < μισ- (< μισώ) + αλλόδοξος].

Το ισχυρότερο προπύργιο της εξουσίας είναι ομοιομορφία, και η ελάχιστη παρέκκλιση από αυτή είναι το μέγιστο έγκλημα.

Σημείωση: Υπάρχει κάτι, σαν ένα μεταφυσικό λάθος, μια λογική χασμωδία: Επειδή ιδεολογικά η αριστερά ταυτίζεται με την ηθική την εντιμότητα και την πάλη για έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο και επειδή τέτοια μηνύματα ανέκαθεν σαγήνευαν τους ποιητές και τους αιθεροβάμονες, διαδίδεται σκόπιμα η συνάφεια της ηθικής γενικά με όλα τα αποβράσματα της αριστεράς, τουτέστιν όλους τους εξ επαγγέλματος αριστερούς. Όπερ άδικον... Κοντολογίς  θέλω  να πω πως δεν φτάνει να δηλώνεις “αριστερός”, να ξεφωνίζεις αλλόφρων ή να χρησιμοποιείς το “αριστερόμετρο” σε όποιον ασκεί κριτική στα τρέχοντα πολιτικά γεγονότα ή στα πρόσωπα και τις πολιτικές τους. Αριστερός υποδηλώνει κυρίως ικανότητα σκέψης, ανάλυσης και παραδείγματα. Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω…

Τα παραπάνω επειδή κάποιοι εκεί στον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, ως ερασιτέχνες αριστεροί, πηγαίνουν από γκάφα σε γκάφα και γίνονται έτσι πανεύκολα στόχοι του συστήματος. Βλέπετε, παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά. Το ξέρετε το θεατρικό του Ροζέ Βιτράκ, "Τα παιδιά στην εξουσία"; Παίζεται αυτό τον καιρό με μεγάλη δυστυχώς επιτυχία στα κεντρικά του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, στα οποία κάποιοι ακροβατούν ανάμεσα στο μεγαλείο και τον πανικό.

Παιδιά, ξεκαβαλήστε από το καλάμι, πριν είναι πολύ αργά. Επειδή κι ο Δούρειος Ίππος ένα άλογο ήταν…

Παλιόκαιρος, βροχές κρύο χιόνια. Ολοφάνερο ούτε  ο Θεός δεν συμπαθεί τις εκλογές. Διασαλεύουν, βλέπετε, την θεϊκή τάξη των πραγμάτων.

Ο θεός Σόϊμπλε και οι Άγιες Αγορές.

Κι ο αντίθεος, ο Σαμαράς λύσσαξε να σκίσει τα μνημόνια νωρίτερα και απ' τον Λαφαζάνη.

Αυτές τις αμαρτίες πληρώνουμε τώρα. Και δεν ζει και ο μακαριστός Χριστόδουλος.

Δε ξέρω αν η τωρινή σύνθεση της βουλής είναι η χειρότερη της εικοσαετίας, ξέρω όμως σίγουρα ότι είναι η γελιο-δέστερη. Υπολογίστε: Και Χαϊκάλης και Άδωνις και Κασιδιάρης και Μιχελογιαννάκος και Ντινόπουλος και Μελάς και ο «Μάικλ» Ταμήλος.

Προσωπικά ανησυχώ επειδή οι στιγμές που διάγουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την πατρίδα, και τηρεί σιγή ιχθύος ο Ψαριανός. αυτός ο πολιτικός ογκόλιθος.

 Άλλη μεγάλη αγωνία μου: Τι θέση να έχει πάρει άραγε και εκείνος ο γίγας ο Μπίστης; Με ζώvουv τα φίδια.

Τα διεθνή χρηματοοικονομικά συμφέροντα δεν δίστασαν να ξαναρίξουν στο γκρεμό μια χώρα σαν την Αργεντινή για ένα μικρό ποσό, μόλις δέκα δις δολάρια. Τα ίδια έκαναν τελευταία και με τη Ρωσία αλλά και με τη Βενεζουέλα κ.α  καθώς έριξαν τεχνηέντως την τιμή του πετρελαίου   κάτω από 50 δολάρια το βαρέλι. Είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι και  δεν νομίζω ότι μπορούμε να αντέξουμε μια ακόμα χρεοκοπία. Το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο, αποτελεί βρόγχο για όλο τον κόσμο. Επίσης η κρίση δεν είναι εγχώριο προϊόν αλλά ενδημεί σε όλη την Ευρώπη σαν βραδυφλεγής βόμβα. Όλα τα άλλα έπονται..


Και θυμηθείτε η "εκδίκηση" των αγορών δεν έχει τίποτε το προσωπικό. Είναι απλώς δουλειές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου