Πως πέθαναν οι Θεοί του Ολύμπου;

Από τα γέλια, όταν άκουσαν κάποιον να ισχυρίζεται

ότι είναι ο ένας και μοναδικός θεός.

Νίτσε

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

κι ύστερα… ήρθε η τηλεόραση







Θυμάμαι τότε που ήμουνα παιδί… Εκείνα τα χρόνια, τα χωρίς τηλεόραση, την εποχή του ραδιοφώνου με τα δελτία ειδήσεων, την εποχή της βεγγέρας και των μαζώξεων, της κουβέντας των μεγάλων στη σάλα και στα καφενεία, επί παντός του επιστητού ή όχι… Κυριαρχούσε το κουτσομπολιό, συγκεκαλυμμένες συζητήσεις περί σεξ, αναμνήσεις από τον εμφύλιο και την πείνα της Κατοχής, και ατέρμονες πολιτικές συζητήσεις… Τότε που κρυφακούγαμε εμείς οι πιτσιρικάδες, μπας και "πιάσουμε " τίποτα από όλα αυτά τα… μαγευτικά και σπουδαία, που αφορούσαν μόνο τους μεγάλους… Και "πιάναμε " ακαθόριστες έννοιες, την …έξαψη των μεγάλων, με λέξεις ακαταλαβίστικες για εμάς τότε… όπως "εκλογές", "λαομίσητος " , "βία και νοθεία ", "ένα ένα τέσσερα ", "επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων ", "Σύνταγμα " και… "Ανένδοτος "

Μετά ήρθε η χούντα και άρχισε ένα απίστευτα άγριο ταξίδι μέσα στη νύχτα και η σιωπή κάλυψε τα πάντα, ούτε να κρυφακούσουμε δεν μπορούσαμε…

Κι ύστερα… ύστερα κάπου εκεί ήρθε και η τηλεόραση.

Μυσταγωγία, όλη η οικογένεια μαζί με φίλους και γείτονες που δεν είχαν τηλεόραση, με τα φώτα χαμηλωμένα η σβηστά, και με την σιωπή να κυριαρχεί, και τον παράξενο ταξιδιώτη με το μικρό βαλιτσάκι στο χέρι να περιδιαβαίνει στην φωσφορίζουσα οθόνη.


Μετά μεγαλώνοντας σιγά σιγά ζήσαμε το κυπριακό δράμα το πολυτεχνείο, τις διαδηλώσεις και όλη εκείνη την πανηγυρική εποχή της μεταπολίτευσης.

Κι ύστερα… το "ένα ένα τέσσερα ", έγινε… "αλλαγή" και μετά από κάμποσα χρόνια… "λεφτά …υπάρχουνε". Κι ώσπου να έλθει το πλήρωμα το χρόνου και να γίνουν όλα αυτά, βρεθήκαμε εμείς, μεγάλοι πια, να είμαστε καθισμένοι στον καναπέ, και τα παιδιά να μην νοιάζονται πια για κρυφακούσματα στους μεγάλους παρά μόνο για κάτι διαγωνισμούς τραγουδιού, κάτι χορούς των αστέρων ξέρω και γω πως τους λένε, της τηλεόρασης… και εμείς χωρίς ελπίδα, βουβοί, και προπαντός χωρίς παρέα, και χωρίς… "έξαψη" να βουρκώνουμε μόνοι… κατάμονοι… παρέα μόνο με μια φωσφορίζουσα οθόνη.

Κι ύστερα, ήρθε η ανατριχίλα της Κρίσης

Και τότε… τότε, η φωσφορίζουσα οθόνη της τηλεόρασης, έγινε τρομακτική… τόσο ανατριχιαστική, κάτι σαν ταινία τρόμου, σαν ο πνεύμα του κακού " (Poltergeist), σαν όλα τα κακά και τρομαχτικά στοιχειά του σύμπαντος, να ξεφυτρώνουν από την φωσφορίζουσα οθόνη και να απειλούν την τόσο εύθραυστη ψυχική ισορροπία μου.

Και δεν ήθελα άλλο πια να είμαι μπροστά της, αλλά ήθελα να το βάλω στα πόδια… να φύγω μακριά…  πολύ μακριά κι αγύριστα…

Κι ύστερα ξύπνησα… απότομα και μούσκεμα στον ιδρώτα…

Τι καλά να ήταν όνειρο… Να ήταν απλά και μόνο ένα ακόμη  τρομακτικό όνειρο… ένας εφιάλτης.

Σας μελαγχόλησα… συγνώμη, παρενέργειες της ηλικίας ίσως…

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Συνέχεια με τους Λίβυους λαθρομετανάστες

(με αφετηρία την ελληνική μυθολογία)


Οι Δαναΐδες, πίνακας του John William 1903

Όπως γράψαμε στο προηγούμενο πόνημά μας (διαβάστε το εδώ) οι αφρικανοί λαθρομετανάστες (εκ Λιβύης) εγκαταστάθηκαν στο Άργος (με αρχηγό τον Δαναό) και αυτό είχε σαν επακολούθημα την αύξηση της εγκληματικότητας. Οι λαθρομετανάστες από την Αφρική άρχισαν να διαπράττουν στυγερά εγκλήματα, με αποκορύφωμα την ημέρα όπου οι σαράντα εννέα από τις πενήντα Δαναΐδες, αφού πρώτα συνήψαν ομαδικό γάμο (ποιος γάμος… εδώ μιλάμε για  αιμομιξία του κερατά) με τα πενήντα πρώτα ξαδέρφια τους, γιούς του Αίγυπτου από την Αίγυπτο, και την πρώτη νύχτα του γάμου τους, έσφαξαν τα ξαδέρφια-άντρες τους, σοκάροντας τους φιλήσυχους… ντόπιους.  

Μόνο μία από τις πενήντα κόρες του Δαναού παρέμεινε πιστή στον εξ Αιγύπτου άντρα (και εξάδελφό) της, αποφεύγοντας να τον σκοτώσει.

Αυτή ήταν η Υπερμήστρα, και ο σύζυγος και εξάδελφος της ήταν ο Λυγκέας.
Λίγο μετά, ο Αφρικανός Λυγκέας δολοφόνησε τον ίδιο τον πατέρα της Υπερμνήστρας τον πεθερό του δηλαδή, τον Λίβυο λαθραία εισελθόντα στο Άργος Δαναό (που όπως αναφέραμε στο προηγούμενο πόνημά μας είχε γίνει βασιλιάς του Άργους), και ανέβηκε ο ίδιος στο θρόνο του Άργους. Έτσι, το βασίλειο του Άργους πέρασε από τα χέρια του ενός Αφρικανού λαθρομετανάστη, στα χέρια ενός άλλου Αφρικανού λαθρομετανάστη του ανιψιού του Λυγκέα. 

Τώρα στη συνέχει ο γιός που είχε αποκτήσει ο Λυγκέας από την Υπερμνήστρα, ο Άβας, λαθρομετανάστης δευτέρας γενεάς, μετά τον θάνατο του Λυγκέα κληρονομεί τον θρόνο του Άργους.

Οι Αργείοι εθνικιστές ανησυχούν με αυτή την εξέλιξη, και ιδιαίτερα όταν μαθαίνουν πως εκτός απ' όλα αυτά ο Ποσειδώνας "γαμε μυμώνην", (μία από τις κόρες του Δαναού) "μυμώνη δ κ Ποσειδνος γέννησεΝαύπλιον" [Β 1,5] κι έτσι ο Ναύπλιος παιδί ενός Έλληνα θεού και μίας Αφρικανής λαθρομετανάστριας, έγινε ένας φοβερός  κουρσάρος και πειρατής, τριγυρνώντας και κουρσεύοντας στις γύρω θάλασσες, και τιμής ένεκεν έκτοτε το Ναύπλιο φέρει το όνομά του.

Ναύπλιο ξέρετε, η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου νεοελληνικού μορφώματος...

Εντάξει, είναι σκληρό, το ξέρω, αλλά πρέπει να το αποδεχτούμε: Το Ναύπλιο πήρε το όνομά του προς τιμήν ενός πειρατή απόγονου μιάς Αφρικανής λαθρομετανάστριας... 

Κάντε την καρδιά σας πέτρα, πατριώτες. "σεται μαρ" που θα τους ρίξουμε πίσω στο πέλαγος όλους αυτούς.

Εν τω μεταξύ το μπέρδεμα συνεχίζεται, ο βασιλιάς του Άργους, ο αφρικανός λαθρομετανάστης δευτέρας γενεάς Άβαντας αποχτάει δύο παιδιά, δύο Αφρικανούς λαθρομετανάστες τρίτης γενεάς:Το ένα το ονόμασε Ακρίσιο και το άλλο Προίτο.

Κι ενώ ο μεν Ακρίσιος παραμένει στο Άργος και γίνεται βασιλιάς μετά τον θάνατο του Άβαντα, ο Προίτος τσακώνεται για τα κληρονομικά με τον αδελφό του και καταφεύγει στην Λυκία, όπου συγκροτεί ένα στρατό από Λύκιους μισθοφόρους, ένα πλήθος βαρβάρων, με το οποίο καταφθάνει και καταλαμβάνει την Τίρυνθα όπου εγκαθίσταται μαζί με τους Λύκιους μισθοφόρους του, και γίνεται βασιλιάς. Μαζί του φέρνει από την Λυκία και κάτι χειροδύναμους ασιάτες λαθρομετανάστες. Είναι οι ονομαστοί Κύκλωπες της προϊστορίας. Αυτοί είναι που σηκώνοντας κάτι γιγαντιαίες πέτρες έχτισαν τα περίφημα τείχη τηςΤίρυνθας που αργότερα ονομάστηκαν κυκλώπεια. "ταύτην ατ Κυκλώπων τειχισάντων" ( Βιβλιοθήκη Β' 2,1) αναφέρει ο Απολλόδωρος, και συμπληρώνει ο Στράβων: ι μν ον Τίρυνθι ρμητηρίωι χρήσασθαι δοκε Προτος κα τειχίσαι δι Κυκλώπων, ος πτ μν εναι καλεσθαι δ γαστερόχειρας τρεφομένους κ τς τέχνης, κειν δ μεταπέμπτους κ Λυκίας· κα σως τ σπήλαια τ περ τν Ναυπλίαν κα τ ν ατος ργα τούτων πώνυμά στιν". (Γεωγραφικά Βιβλ. Η 6.11)

(Ούτε να το φανταστώ δεν θέλω: Η Τίρυνθα φίσκα στους λαθρομετανάστες... Αίσχον!!!)

Αν πάτε να επισκεφτείτε τα κυκλώπεια τείχη στην Τίρυνθα, καλοί μου άνθρωποι, να ξέρετε ότι λαθρομετανάστες τα έφτιαξαν. Σας το λέω για να φροντίσετε να έχετε μαζί σας, καλού κακού, σακούλες για τον εμετό καθώς θα θαυμάζετε τα μεγαλεία των προγόνων.

Τα παλικάρια της τότε χρυσής αυγής και οι λοιποί εθνικιστές βγάζουνε σπυριά βλέποντας 3 σπουδαίες ελληνικές πόλεις , το Άργος, το Ναύπλιο και την Τίρυνθα να κυβερνώνται από λαθρομετανάστες! "Έξω οι ξένοι από τη χώρα" φωνάζουν, αλλά κανείς δεν τους ακούει.

Βασιλέας λοιπόν όπως είπαμε, του Άργους, είναι ο Αφρικανικής καταγωγής Ακρίσιος οποίος νυμφεύεται την Ευρυδίκη : "κα γίνεται κρισίω μν ξ Ερυδίκης τς Λακεδαίμονος κόρη", και ποια κόρη η ξακουστή Δανάη. Ο Ακρίσιος, δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα το σερνικοβότανο, και δεν κατάφερε ν' αποχτήσει γιό για να τον διαδεχτεί. Κι επειδή κυκλοφορούσε ένας χρησμός που έλεγε ότι ο γιός της Δανάης θα σκοτώσει τον παππούλη του, ο Ακρίσιος θεώρησε σκόπιμο να φυλακίσει την κόρη του σε ένα ανήλιαγο μπουντρούμι.

     Η Δανάη και η χρυσή βροχή 1787 Adolf Wertmulle

Αυτή λοιπόν είναι η περίφημη Δανάη, κόρη Αφρικανού λαθρομετανάστη για χάρη της οποίας ο Δίας μία μέρα που είχε γκαύλες μεταμορφώθηκε σε χρυσή βροχή "κα δι τς ροφς ες τος Δανάης εσρυες κόλπους συνλθεν" και έτσι γεννήθηκε ο Περσέας ένας από τους σημαντικότερους ημίθεους ήρωες του αρχαιοελληνικού πανθέου.
   
(ρε συ Ελληναρά μου, τι πουλημένα κουμάσια ήταν οι αρχαίοι Έλληνες που γράψανε την ελληνική μυθολογία; Πού είναι η καθαρότητα της ράτσας και της φυλής, γαμώ το φελέκι μου;  Πόσο ξευτίλα είναι πια αυτή η μυθολογία; Τι να λέμε τώρα από την μία ο Ζεύς από την άλλη ο Ποσειδών, αυτές οι κουφάλες οι Έλληνες θεοί γιατί αποφεύγανε να γεννοβολήσουνε με γνήσιες Ελληνίδες -τι στο διάολο, σύφιλη είχαν οι Ελληνίδες; Για ποιό λόγο οι αρχαίοι Έλληνες μυθοποιοί ταπεινώσανε τόσο το εθνικό μας φρόνημα;)

"Πες μου μωρή καριόλα τίνος είναι το μούλικο" τη ρώταγε όλος τσαντίλα ο Ακρίσιος, "φάδερ, με επισκέφτηκε ο Δίας μεταμορφωμένος σε χρυσή βροχή και μπήκε στο κελί και με βίασε" απαντούσε η Δανάη, άκρη δεν έβγαζε, ήξερε και το χρησμό που προφήτευε ότι ο εγγονός του θα τον σκοτώσει, το σκέφτηκε το πράγμα ο Ακρίσιος και μηχανεύτηκε το εξής τέχνασμα:

Κάποια μέρα, επισκέπτεται την κόρη του που βύζαινε το εγγόνι του, και χαρούμενός της λέει: "Τύχη! Μεγάλη κωλοφαρδία! Σε ένα τηλεπαιχνίδι κερδίσαμε ένα ταξιδάκι για δύο στη μαγευτική Σέριφο!!!" και την εξαποστέλλει στη Σέριφο μαζί με το μπασταρδάκι της, προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο σχετικά με την προφητεία που κυκλοφορούσε.

Κι έτσι η Δανάη την άραξε στη Σέριφο, στην πλαζ "Ψιλή άμμος", όπου έκανε τα μπάνια της και αρχίζει να μαθαίνει και στο μούλικο κολύμπι και ιστιοπλοΐα.

Αυτό λοιπόν το μπασταρδάκι ήτανε ο φοβερός και τρομερός Περσέας.

Αυτός ο Περσέας, γιός του Δία και της Δανάης κόρης αφρικανού λαθρομετανάστη, ήταν που αργότερα έγινε ο ιδρυτής των Μυκηνών. Αν δεν είχε έρθει λαθραία ο Δαναός δεν θα είχε υπάρξει Περσέας, και δεν θα είχαν χτιστεί οι Μυκήνες, αγαπητέ ψηφοφόρε της χρυσής αυγής. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις: Ο τρισένδοξος  ελληνικός πολιτισμός των Μυκηναίων, δεν θα είχε υπάρξει εάν δεν είχαν εμφανιστεί στην Ελλάδα οι Αφρικανοί του Αίγυπτου και του Δαναού, των οποίων απόγονος εκ μητρός ήταν ο Περσέας.
                          
(Κάτι τέτοια αντεθνικά διαβάζω στον Απολλόδωρο και στην ελληνική μυθολογία και γίνομαι μπαρούτι: Μα, ρε φίλε μου οι ένδοξες Μυκήνες να χρωστούν την ύπαρξή τους σε αφρικανομετανάστες; Αιδώς Αργείοι!!!).

Ναι καλά θα μου πεις τώρα ότι οι απόγονοι μεταναστών 4ης γενεάς, όπως ο Περσέας, ας πούμε, είχαν ενσωματωθεί με την ντόπια κοινωνία. Ήταν πλέον Έλληνες, δεν ήταν ημιβάρβαροι. Συνεπώς ο Περσέας ήταν Έλληνας.

O Περσέας σώζει την Ανδρομέδα Piero di Cosimo 1510-1515 
πινακοθήκη Uffizi  

Κοιτάξτε όμως τι έγινε μετά με τον Έλληνα Περσέα:

Σε κάποια φάση, ο Περσέας ήτανε περαστικός από την Αιθιοπία (όπου όπως θυμόσαστε βασίλευε ο μακρινός συγγενής του Κηφέας), και έπεσε πάνω στην παρακάτω κατάσταση: Ο Κηφέας ήταν νυμφευμένος με μία ντόπια καλλονή ονόματι Κασσιόπη ή Κασσιόπεια η οποία το είχε καβαλήσει το καλάμι και καυχήθηκε ότι ήταν η ομορφότερη στον τόπο, πιο όμορφη ακόμα από την Ήρα και από τις Νηρηίδες. Αυτό προκάλεσε την οργή της Ήρας και των Νηρηίδων (ξέρεις τώρα, ιστορίες με γκόμενες και νεράιδες). Οι Νηρηίδες παραπονέθηκαν στην Νηρηίδα Αμφιτρίτη που ήτανε γυναίκα του Ποσειδώνα, κι αυτός για να την ευχαριστήσει πλημμύρισε την Αιθιοπία κι εξαπέστειλε στη χώρα έναν φοβερό θαλάσσιο δαίμονα.Το μαντείο του Άμμωνος που ρωτήθηκε, χρησμοδότησε ότι ο Δαίμων θα εξαφανιστεί μόνο αφού φάει πρώτα την κόρη της Κασσιόπης και του Κηφέα, για να μάθει η Κασσιόπη να μη λέει μπούρδες...

Οι κατάμαυροι Αιθίοπες, οι κατά τον Θείο Όμηρο, "αμύμovες" (Ιλιάδα A 423) δηλαδή οι άμεμπτοι οι άψεγοι- Αιθίοπες (άλλα πάλι και τούτα και ο Όμηρος... ακούς εκεί "άψογοι" οι μαυρούκοι...) αξίωσαν να γίνει το θέλημα του θεού, όποτε, οι δύο τεθλιμμένοι γονείς έδεσαν την κόρη τους πάνω σε ένα βράχο και περίμεναν να την κατασπαράξει το τέρας για να εξευμενιστεί ο θεός της θάλασσας και να γλυτώσουν από το δαίμονα.

Έτσι είχαν τα πράγματα όταν ο περαστικός Περσέας σταμάτησε να επισκεφθεί  τους εκ προ προ πάππου του συγγενείς, και… "ταύτην θεασάμενος Περσες κα ρασθες ναιρήσειν πέσχετο Κηφε τ κτος, ε μέλλει σωθεσαν ατν ατ δώσειν γυναίκα", ήγουν άμα το γλυτώσω το γκομενάκι θα μου το δώσετε για γυναίκα μου. Τι να κάνει κι ο Κηφέας δέχτηκε, ο Περσέας το σκότωσε το κτήνος και πήρε το γκομενάκι.
 
Το γκομενάκι ήταν η περίφημη "Ανδρομέδα".

Κι έτσι ενώθηκε ο φοβερός Περσέας με την αφρικανή Ανδρομέδα.

(Όπου, γαμώ το φελέκι μου γαμώ, ακόμα κι αν θεωρήσουμε τον Περσέα Έλληνα, η Ανδρομέδα ρητά και κατηγορηματικά είναι Αφρικανικής καταγωγής... και δη Αιθιοπικής και φαντάζομαι ότι όλοι έχετε δει Αιθίοπα… Κάντε την καρδιά σας πέτρα, πατριώτες, με τους επίορκους που έγραψαν την ελληνική μυθολογία και με τους τάχα μου διεθνιστές αρχαίους Έλληνες που πίστευαν με ευκολία σε τέτοια αντεθνικά παραμύθια...)

Ο Περσέας απέκτησε μισή ντουζίνα παιδιά από την Αφρικανή Ανδρομέδα. Ανάμεσα στα παιδιά του θα συναντήσουμε και ένα που ονομαζόταν "Πέρσης".

Θα αναφερθούμε ειδικά στον Πέρση, (αχ, εθνικιστή μου, ντρέπομαι να  το γράψω) διότι ο Απολλόδωρος αναφέρεται στο θέμα  ως εξής:

"π τούτου δ τος Περσν βασιλέαςλέγεται γενέσθαι…" [Β 4,5] Δηλαδή, από τούτον δω τον Πέρση έλκουν την καταγωγή οι βασιλείς των Περσών...

Για σκεφτείτε λιγάκι Ελληναράδες μου, ποιούς από τους βασιλιάδες των Περσών θυμόσαστε. Ναι, ναι μία στιγμή, τον Ξέρξη, και μάλιστα… ναι, το Δαρείο. Αχ, ελληναράδες μου, όλοι τούτοι οι βάρβαροι, κατάγονταν από Έλληνες…. Είναι να το πεις πουθενά… ξευτίλα ελληνική μυθολογία...

Τι μας λέει δηλαδή τώρα η μυθολογία μας; Τα ύστερα του κόσμου… τι ροζ διεθνιστικά μηνύματα εκπέμπει;

Για να στα κάνω και πιο απλά τα πράγματα: 

Μας λέει ότι το όμαιμον, η εξ αίματος καταγωγή δηλαδή είναι ένας μύθος. Από Αφρικανούς προκύπτουν Έλληνες, από Αιγύπτιους προκύπτουν Αιθίοπες, από Έλληνες που προέκυψαν από Αιθίοπες προκύπτουν Πέρσες, μύλος η κατάσταση με λίγα λόγια. Όποτε εσύ ρε Άδωνι (για να θυμηθώ και τον ανανήψαντα, νεοδημοκράτη πια, φίλο μου, ο Λιακό που είναι ρε, τον έχω χάσει τελευταία) μη πιστεύεις ότι δεν είσαι βάρβαρος μόνο και μόνο επειδή κατά τύχη γεννήθηκες νοτίως της Ροδόπης.

 

Ως εκ τούτου, κινούμενος από αγνά πατριωτικά αισθήματα, καλώ τους Έλληνες χρυσαυγήτες, εθνικιστές, παπαδιστές, δωδεκαθεϊστές κ.τ.λ. σε σταυροφορία με τα παρακάτω συνθήματα:

να καή και να εξαφανειστή η αρχεα ελληνηκί μηθολογία!!!


να σταματοισει να διδασκαιτε στα σχολοια η αντεθνικοι αρχέα ελειννικη μηθολογια!!! 


κερος να τελειόνουμε με τους αρχέους ελλοινες!!! ίταν ολη τους ανθέληννες!!!

ελειννα χρυσαυγήτη αρχεοθρησκε και αρχεολατρη εθνικιστοί, εινε ορα να δυαλεξοις:


ειται θα εισε αρχεοθρησκος και αρχεολατρυς, ειται θα εισε οραιος και σεξη ελειννας εθνικιστοίς!

κατω η ανθεληvνες αρχέοι ελληννες!!!

φοτυα και τσεκουρι στους αρχεους μιθογράφους!!!

ζιτω η ελλας! ελλαδα ή τεφρα!!!

εξο οι λαθρομεταναστες!!!
ζητω ο φραπες μετριος!!!


Υ.γ Άμα δε βαρεθήκατε, και μου το ζητήσει κανένας μπορεί να γράψω και καμιά συνέχεια σχετικά με κάτι τσούρμα Λιβανέζων σημιτικής καταγωγής λαθροεποίκων με τον Κάδμο στη Θήβα.